Title

不會終於頒獎的和平運動 : 「全球千名婦女爭評2005年諾貝爾和平獎」座談會 = A peace movement that does not end with the award : 1000 Women for the Nobel Peace Prize 2005

Streaming Media

Additional Streaming Media

Organizer

Kwan Fong Cultural Research and Development Programme, Institute of Humanities and Social Sciences, Lingnan University

Event Title

不會終於頒獎的和平運動

Document Type

Public Seminar

Date

10-7-2005

Time

3:30 p.m. -- 6:45 p.m.

Venue

2/F, Library, Lingnan University

Language

English; Putonghua; Cantonese

Additional Information

「全球千名婦女爭評2005年諾貝爾和平獎」計劃,由瑞士一批致力和平工作的專業婦女和議員發起﹐並得世界各地的婦女運動的支援﹐目的是提名1000位一 直在不同崗位上推進和平工作的婦女,爭評2005年的諾貝爾和平獎,以及透過對她們的工作進行研究和紀錄﹐重新界定和平的概念和內涵:「和平」不僅是簽署 和平協議﹑停火或國家元首握手言和﹐而是將之放入日常生活中﹐視每位投入締造一個安然社會的人的工作為和平工作﹐即和平工作的目的不是為了「防止」戰爭﹐ 而是為了更好的生活。這樣的和平理念﹐既超越了民族國家的分析框架﹐也體現集體和基層力量的重要性。千千萬萬婦女在日常生活中的努力和貢獻便更被彰顯。

Recommended Citation

陳坤耀、聶思達、戴錦華、陳清僑、劉健芝 (2005,10月7日)。不會終於頒獎的和平運動 : 「全球千名婦女爭評2005年諾貝爾和平獎」座談會 = A peace movement that does not end with the award: 1000 Women for the Nobel Peace Prize 2005 [視頻]。

Share

 
COinS